Installatie AFAS koppeling stap 4

Stap 4: InSite toegang

Voor het openen van Profit-kaarten vanuit Xelion wordt InSite gebruikt. Bij personen en organisaties in Xelion die uit Profit CRM afkomstig zijn staat (onder ‘Contact info’) een wereldbolletje met daarnaast een klikbare tekst die aangeeft dat deze persoon of organisatie uit Profit afkomstig is. Door op deze tekst te klikken wordt de betreffende Profit kaart in de standaard browser op de PC van de gebruiker getoond. Let op. De browser navigeert naar de Profit InSite http locatie om de kaart te tonen. Fouten in netwerk, browser, IIS instellingen, autorisatie- en gebruikersinstellingen kunnen er voor zorgen dat het niet lukt om de kaart te tonen.

 

Web browser instelling op een client PC

De eerste keer nadat de browser is opgestart kan de gebruiker worden gevraagd om zicht te authenticeren. Of dit gevraagd wordt hangt ondermeer af van de instellingen in de browser van de gebruiker. In Windows IE vind je onder Internet Options -> Local intranet -> Custom Level -> User Authentication de diverse manieren waarop IE wil dat de gebruiker zich authenticeert.

 

Prompt for user name and password

Wanneer je geen toegang krijgt tot Profit kan het zijn dat Internet Explorer zich met verkeerde credentials probeert te authenticeren. Kies in dat geval (eenmalig) voor Prompt for user name and password en probeer opnieuw contact te maken. (IE/Windows onthoud de stand van de gebruikersauthenticatie in een Cache waardoor soms niet om identificatie gevraagd wordt waar dit eigenlijk wel gewenst is.)

 

 

Controle op toegang tot InSite

 1. Log in op je PC en start de webbrowser
 2. Navigeer naar https://<host>.InSite.afas.online (hierbij is <host> de naam of het IP adres van de server waar Profit en InSite draaien.
 3. Indien gevraagd vul je je Windows credentials in.
 4. Als de omgeving goed is geconfigureerd krijg je het volgende scherm te zien:
 5. Let op:
  • Je moet een Windows gebruiker zijn die ook in Profit als gebruiker bestaat.
  • De gebruiker in Profit moet aan een persoon gekoppeld zijn. Is dit niet het geval dan zal je een Windows authenticatie foutmelding krijgen en wordt je steeds opnieuw gevraagd om je credentials.
  • De gebruiker in Profit moet, via een InSite autorisatie rol, toegang hebben tot één of meer InSite functionaliteiten.